Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
28.02.2020

Звітно-виборче засідання РМУ при МОН, 27 лютого 2020 р.

28_02.jpg

27 лютого 2020 р. відбулось звітно-виборче засідання Рада молодих учених при Міністерстві освіти і науки України. У засіданні взяли участь перший заступник Міністра освіти і науки України Юрій Юрійович Полюхович (Yuriy Polyukhovych) та генеральний директор Директорату науки МОН Дмитро Чеберкус (Dmytro Cheberkus).

Юрій Полюхович висловив свою підтримку молодим вченим і задоволеність їхньою діяльністю. Підкреслив, що одним з важливих здобутків роботи РМУ при МОН є лобіювання проведення конкурсу на здобуття державної іменної стипендії найкращим молодим вченим для увічнення подій Революції Гідності та вшанування подвигу Героїв України - Героїв Небесної Сотні. Юрій Юрійович запевнив про постійну підтримку з боку Міністерства освіти і науки України та Уряду молодих учених та відзначив важливість командної роботи та усвідомлення спільних цілей разом з Міністерством освіти і науки України.

Дмитро Чеберкус відмітив активну діяльність РМУ при МОН щодо збільшення видів та розмірів фінансування наукових досліджень та стипендій молодим учених України.

Під час звіту Голова РМУ при МОН - Yuriy Krashchenko наголосив, що Рада молодих учених при МОН працює як консультативно-дорадчий орган при Міністерстві освіти і науки України та як стейкхолдер молодих науковців, системно та відкрито взаємодіє з Міністерством освіти і науки України, Комітетом Верховної Ради України з питань науки і освіти, Національним фондом досліджень України, Комітетом з Державних премій України в галузі науки і техніки, громадськими організаціями та об’єднаннями, радами молодих учених ЦОВВ та НАН, закладів вищої освіти та наукових установ для підтримки інституційного розвитку рад молодих учених та стимулювання молоді до наукової діяльності.

Основними напрямами діяльності РМУ при МОН є:

✔️консультативно-дорадчий (участь в розробці законопроектів та нормативно-правових актів, звернення до органів влади з конкретними пропозиціями; участь у парламентських та комітетських слуханнях);

✔️інформаційно-комунікативний (висвітлення актуальних нових можливостей для молодих учених у соціальних мережах);

✔️організаторський (організаційно-методологічна підтримка та участь у заходах для молодих учених (конкурси, форуми, конференції, школи тощо);

✔️міжнародного співробітництва (членство й співпраця з Європейською радою аспірантів і молодих учених Eurodoc та Milset Europe).

Детальний Звіт з діяльності РМУ при МОН за 2019 р. буде найближчим часом оприлюдений.

Iryna Degtyaryova доповіла про Eurodoc та перспективи для Ради в роботі #Eurodoc.

В обговоренні Ganna Tolstanova розкрила можливості розвитку Ради, просування її ідей та цінностей у суспільстві, Кирило Ніколаєв (Kyrylo Nikolaiev) доповів щодо питання фінансування наукових досліджень та Стипендій Героїв небесної сотні, Olga Romanenko розкрила тенденції роботи асоціацій молодих вчених Європи та необхідність удосконалення практики представлення інтересів молодих вчених.

Відбулось обрання нового складу (членів, заступників (Nataliya Derevyagina, Anastasia Simakhova, Yevheniia Polishchuk), секретаря Кирило Ніколаєв (Kyrylo Nikolaiev) Ради молодих учених при МОН (каденція - 3 роки). Шляхом таємного голосування одноголосно обрано Голову Ради молодих учених при МОН Olesya Vaschuk.

Програма діяльності нового складу РМУ при МОН найближчим часом буде оприлюднена.

Вітаємо нашу представницю Ради молодих вчених Деревягіну Н.І. із обранням та нагородою!


З повагою, Рада молодих вчених НТУ «ДП»

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт